Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نظر داشته باشید انتخاب یک کارگزار و ترخیص کننده کالا از کمرگ با سابقه و حرفه ای می تواند در زمان و هزینه شما را به طور چشمگیری صرفه جویی کند. شرکت بازرگانی آسان تجارت از باسابقه ترین و فعال ترین شرکت­های موجود در این زمینه، کلیه ترخیص هایی کالایی از گمرک را (چه تجاری و چه غیر تجاری) به صورت کامل انجام می دهد تا نگرانی از این بابت نداشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقوق ورودی یا حقوق گمرکی چیست؟

مهم ترین سوالی که در زمینه ترخیص کالا از گمرک در ذهن افراد شکل می گیرد این است که حقوق گمرکی چیست؟ در حقیقت باید بگوییم از اساسی ترین وظایف گمرک در هر کشوری محاسبه و دریافت هزینه مبلغ حقوق ورودی کالاها از واردکنندگان آنهاست. طبق کتاب مقررات صادرات و واردات از واردکنندگان کالا مبلغی با توجه به تعرفه هر کالا دریافت می شود و در فرآیند ترخیص کالا با پرداخت کردن حقوق ورودی و هزینه انجام خدمات و کلیه تشریفات، میتوان کالاها را ترخیص کرد.

مرحله ثبت سفارش اولین گام برای واردات کالا

اولین گام برای واردات کالا به ایران مرحله ثبت سفارش است که تقریبا زمان بر و سخت است اما به طور خلاصه میتوان گفت مراحل زیر باید در فرایند ثبت سفارش طی شوند:

اطلاع از تعرفه و هزینه کالای مورد ثبت سفارش گرفتن پروفرما از فروشنده کالا برای تکمیل فرم ثبت سفارش به معاونت بازرگانی خارجی مراجعه شود. مجوز ورود کالا طبق جدول مقررات صادرات و واردات از سازمانهای مرتبط گرفته شود. به شرکت بیمه جهت گرفتن بیمه نامه مراجعه شود. نسبت به ثبت شفارش در بانک واسطه معامله جهت ثبت سفارش کالا اقدام شود. (بعد از تهیه و تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی و پروفرما و بیمه نامه و اجازه نامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام شود.) فرایند واردات و ترخیص کالا از گمرک ( جهت کالاهای تجاری ) مرحله اول: اظهار کننده کالا

واردکنندگان کالا بهتر است با مشورت با یک شرکت بازرگانی معتبر مانند بازرگانی آسان تجارت امر اظهار و ارسال مانیفست به گمرک را انجام دهد. مراحل انجام این کار شامل موارد زیر است:

فرستادن اطلاعات مرتبط به مانیفست کالا توسط شرکت حمل کننده به گمرک قبل از انجام عملیات حمل کالا به شکل الکترونیکی صادر کردن قبض انبار به شکل الکترونیکی صادر کردن ترخیص سیستمی توسط شرکت حمل و نقل و سپس برای انجام اظهار الکترونیکی به صاحب کالا اعلام می شود. واردکننده کالا به سامانه اظهار از راه دور مراجعه کرده و اظهار الکترونیکی را انجام داده و مدارک را اسکن می کند و شماره ثبت یا سریال را دریافت می کند. فرستادن پیامک به واردکننده کالا برای تأیید ثبت اظهار نامه در سامانه جامع امور گمرکی انتخاب نحوه پرداخت حقوق ورودی متعلقه  مرحله دوم: گروه روسای سرویس ارزیابی و کارشناسان

در این مرحله به شکل مجازی و سیستمی مدارک و مرسوله وارداتی صاحب بار توسط ارزیاب و کارشناسان گمرک امام خمینی بررسی می شود.

نخست واردکننده کالا باید اظهارنامه مربوطه را با مدارک اسکن شده از طریق زیر سامانه اظهار از راه دور کالا به آدرس www.epl.irica.ir برای گمرک بفرستد. بعد از آن گمرک با به بررسی اسناد و کالا اقدام می کند و بعد از گرفتن مجوزهای لازم، گرفتن عوارض متعلقه و گرفتن پروانه گمرکی، کارشناس دستور بارگیری و ترخیص کالا از گمرک را صادر می کند.

مراحلی که باید انجام شوند به شرح زیر هستند:

انتخاب رئیس سرویس مجازی از بین همه رئیس های سرویس گمرک تعریف شده در سیستم انتخاب کارشناس مجازی از بین همه کارشناس های گمرک نعریف شده در سیستم انتخاب ارزیاب توسط سیستم در سامانه جامع امور گمرکی گزارش ارزیابی درج می شود  مرحله سوم: کارشناس

در مرحله سوم کارشناس مجازی برای بررسی موارد زیر اقدام می کند:

بررسی اسناد نظارت بر تخصیص سیستمی مجوزهای مورد نیاز نمونه گرفتن برای تعیین ماهیت کالا در صورت لزوم توسط سازمان های مرتبط و اعلام نظر به گمرک به شکل سیستمی کارشناسی نهایی پرداخت حقوق ورودی مسئول سرویس کنترل و تایید نهایی را انجام می دهد پروانه الکترونیکی صادر می شود پیامک به واردکننده کالا برای اعلام تأیید نهایی اظهار نامه در سامانه جامع امور گمرکی ارسال می گردد  مرحله چهارم: ارسال به کارشناس بازبینی

سند مرتبط به بازبینی دوباره به کارشناسان درب خروج فرستاده می شود.

مجوزهای مورد نیاز و صدور مجوز کنترل سیستمی انجام می شود بارگیری توسط درب خروج کارشناسی درب خروج اصل اسناد لاک و مهر شده دریافت می شوند کامیون جهت بارگیری وارد میشود باسکول ورود و توزین  مرحله پنجم: انبار و بارگیری

اخرین بخش از ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی انبار و بارگیری است. در این مرحله از انبارهای عمومی گمرک امام خمینی مرسوله وارداتی گرفته می شود و بعد از خروج و بارگیری به وارد کننده کالا تحویل داده می شود.

آشنایی با سامانه EPL  – ای پی ال

سامانه EPL اختصار  Electronic Packing List  سامانه ای مطرح در گمرک است که برای ترخیص کنندگان به عنوان پنجره واحد تجاری فرامرزی یاد می شود.

اگر وارد کننده کالا هستید و میخواهید کالای خود را از گمرک ترخیص کنید باید برای ارتباط به گمرک از ساماناه ای پی ال یا پنجره واحد فرامرزی بهره بگیرید.

اصطلاحات و تعاریف مرتبط با ترخیص کالا از گمرک ستاگ

سامانه تعیین ارزش گمرکی که مرجعی در رابطه با اطلاعات ارزشی گمرک است و با انتقال اطلاعات ارزشی کالاهای ترخیص شده از گمرک و بررسی و تایید دفتر تعیین ارزش قابل استفاده است.

مسیر سبز

اظهار نامه به صورت اجمالی به همراه اسناد ضمیمه آن بررسی می شود

مسیر زرد

اظهار نامه به صورت کامل به همراه اسناد ضمیمه آن بررسی می شود و در صورت لزوم نمونه برداری از کالا انجام می شود.

مسیر قرمز

اظهارنامه به شکل کامل به همراه اسناد ضمیمه آن بررسی می شود و ارزیابی کالا به شکل فیزیکی انجام می شود و در صورت نیاز نمونه برداری نیز از کالا انجام می شود.

شناسه پرداخت

این شناسه تعیین کننده مبلغ درنظر گرفته شده از طرف گمرک است و بانک ملی فقط مجاز به دریافت همان مبلغ است.

لیست اسنادی که ترخیصکار باید در زمان اظهار نامه به گمرک ارائه نماید

برای شروع فرایند ترخیص کالا از گمرک باید واردکننده کالا یا نماینده آنها مدارک زیر را ارائه کنند:

قبض انبار ترخیصیه بارنامه حمل عدلبندی بیمه نامه گواهی مبدأ گواهی وزن گواهی آنالیز حسب مورد گواهی بازرسی فاکتور پروفرما گواهینامه بهداشت (حسب مورد( گواهینامه استاندارد حسب مورد  فتوکپی کارت بازرگانی  فتوکپی کد اقتصادی فتوکپی پروانه بهره برداری فتوکپی کارت حق العملکاری (برای حق العملکار( مجوزهای ورود حسب مورد  اعلامیه فروش ارز  کاتالوگ و ‌بروشور زمان فرایند ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

فرایند ترخیص بین یک تا 5 هفته کاری طول می کشد که این مدت به پیچیدگی فرایند ترخیص و اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای زی ربط بستگی دارد.

 

نام فرایند

مدت زمان تقریبی

اظهار اولیه اسناد

1 الی 3 روز کاری

ثبت سفارش گمرکی

7 روز کاری

دریافت کد ساتا

3 الی 15 روز کاری ( بسته به شرایط  تخصیص بانک مرکزی دارد(

ارزیابی و کارشناسی کالا در گمرک

3 الی 5 روز کاری

بازبینی و درب خروج

3 الی 5 روز کاری

گرفتن مجوزهای مورد نیاز اعم از استاندارد ، مخابرات و …

5 الی 15 روز کاری

بهترین شرکت ترخیص کالا از گمرک در ایران

اگر می خواهید شرکت ترخیص کالا از گمرکی را بیابید که تمامی کارهای ترخیص کالا را از صفر تا صد با صرفه جویی در زمان و هزینه شما انجام دهد به شما پیشنهاد می کنیم شرکت بازرگانی آسان تجارت را انتخاب کنید.

خدمات شرکت بازارگانی آسان تجارت ثبت سفارش و انتقال ارز اخذ قبض انبار و ترخیصیه و اسناد حمل تنظیم اظهارنامه پرداخت حقوق ورودی عوارض و هزینه های گمرکی و مالیاتی منطقه مراجعه به کلیه گمرکات و بنادر ( بندر عباس ، بندر بوشهر ، بندر خرمشهر ، گمرک شهریار ، گمرک بازرگان و فرودگاه امام خمینی و مناطق آزاد و ویژه تجاری و صنعتی و اقتصادی کشور جهت انجام هرگونه تشریفات گمرکی مقرر در قانون و آئین نامه اجرایی گمرک  اخذ گواهی استاندارد و بازرسی کالا برای تمامی کالاها مراجعه به شرکت های بیمه و کشتیرانی و اخذ خسارت و اخذ خسارت احتمالی و انجام کلیه امور تشریفات لازمه دادن و سپردن و استرداد چکهای سپرده و سپرده های نقدی انجام تشریفات گمرکی واردات و صادرات و ترانزیت و ورود موقت و مرجوعی و ترخیص کالا مراجعه به سازمان های ذیربط و اخذ مجوز های مربوطه اعتراض به تصمیمات گمرک و درخواست رد اضافه پرداختی تقاضای ارجاع پرونده به کمیسیون تجدید نظر حضور در کمیسیون های بدوی و تجدید نظر رسیدگی به اختلافات گمرکی جهت دفاع از پرونده بارگیری و ارسال کالا از گمرک به انبار صاحب کالا منشور اخلاقی شرکت بازرگانی آسان تجارت سرعت ، دقت ، صداقت  درکلیه ی عملیات ترخیص کالا از گمرک به روز نگه داشتن اطلاعتی مالک بار از وضیعت و پیشرفت فرایند ترخیص ترخیص کالا از گمرک و تحویل صحیح و سالم به مالک بار پربیننده ترین فروش جک S۳ با اقساط بدون بهره آغاز شد کسر ۸۰۰هزار تومان از حقوق فرهنگیان! خانه‌های صادقیه تهران چند؟ آپارتمان‌های ۸۰ متری قلب تهران چند؟ فوری/ هشدار روحانی در مورد عملیات تخریبی در بورس!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گمرک واردات کالا ترخیص گمرکی ترخیص فوری کالاها هزینه گمرکی ترخیص کالا از گمرک واردکننده کالا شرکت بازرگانی فرایند ترخیص انجام می شود بررسی می شود اظهار نامه امام خمینی حقوق ورودی کننده کالا ثبت سفارش درب خروج روز کاری حسب مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۰۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است

روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: معمولا بعد از رسانه‌ای‌شدن پرونده شرکت‌هایی که دارای تعهدات ارزی ایفانشده هستند، این سؤال در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد که چگونه امکان دارد شرکت‌ها، اعم از تولیدی یا بازرگانی برای واردات کالا از بانک مرکزی ارز دریافت کنند و نسبت به واردات کالاهای ثبت سفارش شده خود اقدام نکنند؟

از گذشته‌های نه‌چندان دور و قبل از تشدید تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا و قطع سیستم سوییفت و محدودشدن روابط کارگزاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی، اکثر قریب به اتفاق واردکنندگان کالا، پس از اخذ پیش‌فاکتور از فروشنده خارجی و ثبت سفارش ورود کالا، برای اطمینان از دریافت کالای خود از فروشنده به بانک‌ها مراجعه و درخواست صدور اعتبارات اسنادی به نفع ذی‌نفع خارجی اعتبار می‌کردند.

بانک‌ها نیز پس از دریافت اسناد حمل کالای مطابق شرایط اعتبار اسنادی، اقدام به خرید ارز از بانک مرکزی و پرداخت آن به فروشنده از طریق بانک کارگزار خارجی می‌کردند.

با توجه به اینکه فرایند یادشده تحت قوانین منتشرشده اتاق بازرگانی بین‌المللی (یوسی‌پی، اینکوترمز و…) انجام می‌شد، احتمال قصور طرفین در ایفای تعهدات خود به طور معناداری کاهش می‌یافت.

با توجه به اینکه تا اواخر دهه ۸۰ شمسی اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و بانک‌ها وجود نداشت، خروج ارز از کشور مطلوبیت چندانی برای واردکنندگان کالا نداشته و در مواردی صرفا اقدام به گران‌نمایی کالای خود و کسب سود بیشتر می‌کردند که در نهایت این گران‌نمایی نیز قیمت تمام‌شده کالا را افزایش می‌داد و متأسفانه ضمن اینکه واردکننده مالیات کمتری به جهت کمترشدن فاصله قیمت تمام‌شده خرید کالا و فروش آن در بازار و شناسایی سود ریالی کمتر در اظهارنامه مالیاتی خود، پرداخت می‌کرد، مصرف‌کننده نهایی نیز قیمت بالاتری بابت خرید کالا پرداخت می‌کرد. در واقع به علت گران‌نمایی، علاوه بر سود ریالی، بخشی از سود ارزی نیز بدون پرداخت مالیات نصیب واردکننده می‌شد.

در شرایط اقتصادی آن سال‌ها بیشترین خطر موجود در فرایند یادشده متوجه بانک‌ها بوده و زمانی پدید می‌آمد که واردکننده کالا در سرسید پرداخت اعتبار اسنادی، نسبت به تأمین وجه ریالی، برای خرید ارز از بانک مرکزی اقدام نمی‌کرد و بانک عامل به اجبار اقدام به خرید ارز از محل منابع خود کرده و موجب افزایش مطالبات معوق و رشد شاخص «ان‌پی‌ال» در بانک‌ها می‌شد.

از سال‌های آغازین دهه ۹۰ شمسی تا به امروز به علت تشدید تحریم‌ها و همچنین محدودشدن روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی و در مقاطعی قطع سیستم سوییفت، شرکت‌ها به آرامی روی به واردات کالا از طریق حواله بازرگانی آوردند که ریسک بیشتری دارد.

بخش کوچکی از واردکنندگان به خاطر تفاوت نرخ ارز موجود در بازار آزاد و بانک‌ها (درحال‌حاضر سامانه نیما) و دیگر خلأهای کنترلی و راستی‌آزمایی موجود در کشور و همچنین انتفاع بسیار زیاد ناشی از تفاوت نرخ ارز و رانت‌های موجود در اقتصاد دولتی، اقدام به ایجاد شبکه‌ای از ذی‌نفعان واحد در داخل و خارج کشور کرده و ارز را تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج کرده و کالایی وارد نمی‌کنند و بخشی از شرکت‌ها نیز پس از واردات از تفاوت نرخ ارز ناشی از گران‌نمایی خود استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که دراین‌میان، افراد و شرکت‌هایی نیز هستند که در هیچ‌یک از این دو گروه جای نگرفته و به طور کاملا سالم و قانونی اقدام به واردات کالاهای بازرگانی و مواد اولیه تولید می‌کنند.

در یک دهه اخیر دولت‌های مختلف به دلایل متعدد مانند کنترل قیمت کالاهای اساسی، جلوگیری از افزایش تورم کالاهای اساسی و دارو، کنترل قیمت ارز و… اقدام به تخصیص ارز ترجیحی (۱۲۲۶۰.۴۲۰۰۰ و ۲۸۵۰۰۰ ریالی) و ارز سامانه نیما برای واردات کالا می‌کردند که با وجود صحیح‌نبودن از نظر اقتصادی و تدوین مقررات نظارتی متعدد به دلایل یادشده مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع به علت گران‌نمایی کالا بخشی از ارز کشور به طور مستتر و تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج شده و باعث نمایش غیرواقعی‌تر ارز تجاری کشور شده و برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران اقتصادی کشور را تحت تأثیر می‌گذارد؛ اما با ابراز تأسف فراوان یکی از دلایل نامشهود گسترش خروج مستتر ارز، رعایت‌نشدن حلقه گم‌شده این روزهای جامعه یعنی «اخلاق» از طرف برخی از واردکنندگان کالا است.

بسیاری از این اشخاص که به نظر خودشان افراد باهوشی هستند، در این دوران سخت اقتصادی که سفره مردم به علت تورم روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود، فقط به فکر انتفاع خود بوده و در واقع بخشی از درآمد خود را به طور غیرمستقیم از سفره مردم برداشته و ادعای هوش بالا در بازرگانی را دارند؛ درحالی‌که دست‌شان دیگر برای همه رو شده است.

نویسینده: یونس اکبری

دیگر خبرها

  • توضیح سازمان غذا و دارو درباره روغن‌های وارداتی آلوده
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • پیگیری اقدامات انجام شده برای بیماران تالاسمی
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • جذب اعتبارات پروژه‌های شاخص سفر رئیس‌جمهور به لرستان پیگیری شود
  • تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی