Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: این شرکت در حال پیگیری است تا وزارت نیرو دو دشت استان را در فهرست دشت های ممنوعه در برداشت آب های زیرزمینی قرار دهد تا منابع آبی سفره های زیرزمینی آنها نیز مدیریت شده بهره برداری شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدعقیل مرتضوی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک اظهار کرد: در استان خراسان شمالی در حال حاضر به جز دو دشت مانه و غلامان که هنوز جزو دشت های آزاد در برداشت آب های زیرزمینی هستند، مابقی دشت های استان در زمینه برداشت آب های زیرزمینی، تعدادی جزو دشت های ممنوعه و تعدادی نیز جزو ممنوعه بحرانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتضوی افزود: شرکت آب منطقه ای استان در حال حاضر در حال پیگیری است تا وضعیت دشت های مانه و غلامان نیز در فهرست  دشت های ممنوعه قرار گیرند تا توسعه برداشت از این دو دشت ممنوع شود و آب های زیرزمینی این دو دشت مدیریت شوند.

در عین حال، وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر از سه هزار و 500 حلقه چاه آب موجود در دشت های استان دو هزار و 500 حلقه چاه در دشت های ممنوعه بحرانی استان قرار دارند که  بر اساس قانون از این چاه ها فقط بر اساس پروانه بهره برداری باید آب برداشت شود و چاه های غیر مجاز حفاری شده در این دشت ها می بایست مسدود شوند.

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که سفره های آب زیرزمینی دشت های ممنوعه بحرانی استان دیگر پاسخگوی اضافه برداشت آب ها نیستند، عنوان کرد: از دو سال گذشته نیز دستورالعمل مهر تعدیل بر تمدید پروانه های بهره برداری از چاه های کشاورزی در دشت های ممنوعه بحرانی در حال اجرا است تا ضریب برداشت آب از این چاه ها تا مقدار مشخص شده، کم شود.

افزون بر این، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: شرکت آب منطقه ای استان با تعامل با صنایع و شهرداری ها در استان نیز آنان را به استفاده از پساب های تصفیه خانه ها برای بهره برداری از آب های خاکستری بجای آب های زیرزمینی دعوت کرده است.

وی در خاتمه با بیان اینکه برداشت های غیرمجاز بی رویه از آب های زیرزمینی دشت ها منجر به افت سطح آب های زیرزمینی، ایجاد خلاء در لایه های اعماق زمین همچنین وقوع نشست دشت ها و ایجاد فروچاله ها خواهند شد، اعلام کرد: درصورتیکه برداشت بی رویه از دشت ها ادامه داشته باشند حتما در استان این اتفاقات خواهند افتاد.

وی اعلام کرد: با پایش ها و ارزیابی های انجام شده از وضعیت دشت ها مشاهده کردیم که در دشت های اسفراین و شیروان به صورت لکه ای نشست زمین اتفاق افتاده اند که در صورت استمرار برداشت آب از این دشت ها این وضعیت به فروچاله منجر خواهد شد.

مرتضوی تصریح کرد: جایگزینی آب خاکستری بجای برداشت آب های زیرزمینی در زمینه چرخه تولید صنایع همچنین تولیدات کشاورزی واجد شرایط مهمترین راهکار در راستای مدیریت منابع آبی در این دشت ها خواهند بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۹۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد

شهردار بافت تاریخی یزد با اشاره به اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد گفت: اتصال فاضلاب‌های خانگی به قنات‌های متروکه اصلی‌ترین عامل فرونشست در شهر یزد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری بافت تاریخی یزد، علیرضا نقوی با اشاره به انتشار مطالب نادرستی در فضای مجازی مبنی بر انتقال شبکه دفع آب‌های سطحی به قنات‌های متروکه سطح شهر و فرونشست‌ها اظهار کرد: منطقه بافت تاریخی در سال گذشته با هزینه ۱۰۷ میلیارد ریال، پروژه دفع آب‌های سطحی از بلوار دهم فروردین تا رودخانه مرکزی را اجرا کرد که خوشبختانه امسال هیچیک از خیابان‌های مسیر دچار آبگرفتگی نبود و روان آب‌ها به رودخانه مرکزی هدایت شد و خبر منتشر شده مبنی بر هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه صحت ندارد.

وی به فرونشست‌هایی که پس از بارندگی‌های اخیر ایجاد شد پرداخت و افزود: در تقاطع ایرانشهر حفره ایجاد شده در مسیر پوکه متروکه‌ای بود که عمده دلیل آن اتصال فاضلاب خانگی و واحدهای صنفی اطراف به مسیر قنات بوده که متأسفانه بارها نسبت به تخلف این قبیل اقدامات شهروندان تذکر داده شد و همشهریان بر اصلاح آن اقدام نکردند و ضروری است تا شرکت آب و فاضلاب هم به این مهم تاکید بیشتری داشته باشند.

شهردار بافت تاریخی یزد ضمن تأکید بر اصلاح مسیر فاضلاب‌های خانگی از سوی شهروندان گفت: بخشی از کسبه و ساکنین اقدام به اتصال لوله‌های فاضلاب خانگی به مسیرهای پوکه قنات می‌کنند که این کار علاوه بر تخلف و جرم بودن آن، منجر به این قبیل فرونشست‌ها در سطح معابر که باعث بروز خسارات جبران‌ناپذیر و جانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، برای جلوگیری از اینگونه مخاطرات، همکاری بیشتر دستگاه‌های خدمت‌رسان در آموزش‌های بیشتر به شهروندان را می‌طلبد.

کد خبر 751179

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • سازمان منع تسلیحات شیمیایی: ادعای استفاده روسیه از تسلیحات ممنوعه در اوکراین اثبات‌شده نیست
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • توسعه پایدار بر مبنای حفاظت محیط زیست صورت گیرد
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی
  • ۲ دوپینگ جدید در کشتی پهلوانی!
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛